Bladel: 0497 820216        Hapert/Hoogeloon: 0497 382065

Hoofd- en nekpijn

Nekklachten komen vaak door een verhoogde spierspanning of verzuring van de spieren die ontstaat door een langdurig verkrampte of gespannen houding waardoor ook hoofdpijn kan ontstaan. Ook kunnen infecties, ziekten of een ongeval met een plotselinge beweging van de nek de oorzaak van nek pijn zijn. Een verrekte nek en een stijve nek komen heel vaak voor.

Hoe ziet de nek / hoofd eruit? 
De nekwervelkolom bestaat uit zeven wervels. Tussen elke twee wervels ligt een tussenwervelschijf. De schijf vormt het gewricht tussen de wervels in de wervelkolom, waardoor deze kunnen bewegen. De schijven dienen daarnaast als schokdempers en verhogen de beweeglijkheid van de nek en sluiten aan op het hoofd.

Aandoeningen

  • Cervicaal facetsyndroom (vastzittende nek)
  • Cervicaal houdingssyndroom (verkeerde houding van de nek)
  • Cervicale radiculopathie (nekhernia, nekpijn met uitstralende pijn naar de armen)
  • Whiplash gerelateerde klachten

Alvast een tip!
Beweeg, eet en drink gezond en regelmatig. De pijn verhelpen berust op drie R’s: Reinheid, Rust en Regelmaat. Denk aan uw houding bij bijvoorbeeld de computer, tv kijken of een boek lezen. Wij zeggen altijd: ‘we maken een touwtje vast bij uw kruin op uw hoofd, hieraan ga we nu trekken’. Dan zit u recht en laat u uw schouders ontspannen zakken.

Loop er niet te lang mee door!
Weet u niet goed wat u heeft? 
Weten welke behandelingen wij kunnen bieden? Bekijk hier het overzicht. Of maak een afspraak.

HOMEPAGINA TERUG

Maak direct een afspraak

Het team van de Fysiocenters in Bladel, Hapert en Hoogeloon staat voor u klaar. Doordat al onze fysiotherapeuten een eigen specialisatie binnen het vak hebben en we intensief samenwerken, kunnen we onze cliënten optimaal begeleiden naar hun herstel.