Heupklachten komen veel voor op alle leeftijden. De klachten zijn vaak het gevolg van slijtage (artrose), slijmbeursontsteking, verwonding of een aangeboren afwijking. Bekkenpijn komt vaak voor bij zwangerschappen of op latere leeftijd.
Hoe ziet de heup, bekken & bovenbeen eruit?
Het heupgewricht bestaat uit twee delen: de kom in het bekken en de kop van het dijbeen. Het is een kogelgewricht, dat is opgebouwd uit een bol en een kom. De ronde kop van het dijbeen draait in de kom van de bekken. Het gewricht kent hierdoor veel bewegingsvrijheid en flexibiliteit.
Aan de voor- en achterkant van het gewricht zijn stevige gewrichtsbanden bevestigd. De banden maken het gewricht zeer stabiel en beweeglijk. De spieren rond de heup spelen een belangrijke rol bij het rechtop staan en lopen. Als deze spieren sterk zijn, is de stabiliteit groter.
Aandoeningen
Loop er niet te lang mee door!
Weet u niet goed wat u heeft? Weten welke behandelingen wij kunnen bieden? Bekijk hier het overzicht. Of maak een afspraak.
Het team van de Fysiocenters in Bladel, Hapert en Hoogeloon staat voor u klaar. Doordat al onze fysiotherapeuten een eigen specialisatie binnen het vak hebben en we intensief samenwerken, kunnen we onze cliënten optimaal begeleiden naar hun herstel.
Mastbos 2, Bladel
T 0497 - 820216
Kerkstraat 39, Hapert
Hoofdstraat 54b, Hoogeloon
T 0497 - 382065
E info@fysiocenters.nl