Bladel: 0497 820216        Hapert/Hoogeloon: 0497 382065

Nieuws

Vitaal Online

Uw online coach bij fysieke klachten

Vitaal Online is een nieuw initiatief van Ronald Dirkx. Afgelopen jaren zag hij dat er veel vitaliteitsproblemen onderliggend waren aan de hulpvraag van de cliënten die zich bij ons meldden. 

Ronald: 'Waar veel mensen zich melden met een fysieke uiting van het lichaam, zoals bijvoorbeeld rug-, nek-, of schouderklachten, zien we vaak dat er een onderliggende oorzaak aanwezig was. Oorzaken waren vaak gelegen in de omgang met/ ervaring van stressvolle situaties, een verkeerde ademhaling of een verstoring in de nachtrust. Het lichaam gaf de persoon een signaal dat er iets uit balans is. Met onze meer holistische kijk op het lichaam behandelde we al meer de mens als totaalplaatje, maar schoten we mijns inziens soms nog tekort in de adviezen hoe ze herhaling in de toekomst konden voorkomen. De echte onderliggende oorzaken werden wel vaak besproken, maar we gaven veelal weinig praktische tips/tools en oefeningen mee waar ze mee aan de slag konden gaan én blijven. Met de online producten van Vitaal Online gaan we hierin de volgende stap zetten.

Ons lichaam heeft een zelfgenezend vermogen, alleen is dit bij veel mensen tegenwoordig verstoord geraakt door ons huidige leefpatroon. Wij zijn ervan overtuigd dat we dit vermogen weer terug kunnen vinden door te gaan werken met 6 pijlers van (fysieke) gezondheid. Hiervoor gebruiken wij het 6 domeinen model van Timo Hans. Deze pijlers zijn:
1. Ademhaling
2. Slaap
3. Stress
4. Immuunsysteem
5. Beweging
6. Voeding

Door te gaan werken aan de pijler die het meest uit balans is, dit is persoonsgebonden, gaan we onze fysieke behandelingen online ondersteunen. Hierdoor zijn we ervan overtuigd dat we nog meer impact gaan maken op zowel de fysieke klachten als de onderliggende oorzaak. Hierdoor zullen onze cliënten naast verminderen van de pijnklachten ook op andere vlakken verbeteringen gaan opmerken. Voorbeelden hiervan zijn:
1. Meer energie
2. Meer rust in het hoofd
3. Meer grip op stressvolle situaties
4. Een betere slaap/ nachtrust

Hebben we uw interesse gewekt? Neem dan contact met ons op!

Het team van de Fysiocenters in Bladel, Hapert en Hoogeloon staat voor u klaar. Doordat al onze fysiotherapeuten een eigen specialisatie binnen het vak hebben en we intensief samenwerken, kunnen we onze cliënten optimaal begeleiden naar hun herstel.