Bladel: 0497 820216        Hapert/Hoogeloon: 0497 382065

Nieuws

Revalidatie na het coronavirus

Fysiocenters is gespecialiseerd in de revalidatie na  het coronavirus.

De impact van het Corona-virus op de fysieke en mentale gezondheid is groot. Vermoeidheid, spierklachten, longproblemen, ademhalingsproblemen maar ook angst om weer te gaan bewegen kunnen factoren zijn die mensen beperken om de draad weer op te pakken. 

De klachten variëren van ernstig tot mild. Het kan zijn dat u een ziekenhuisopname heeft doorgemaakt, langdurig op de intensive care heeft gelegen of ziek thuis bent geweest. Hoe dan ook vraagt het herstel om specialistische begeleiding. 

De fysiotherapeut is de aangewezen persoon om u te begeleiden bij fysieke problemen als een verminderd uithoudingsvermogen, verminderde ademspierkracht, spierzwakte en gewrichtsklachten. 

Hoe wordt de revalidatie opgestart? 
Afhankelijk van de ernst van uw klachten en hoe lang het geleden is dat u ziek bent geweest, starten we het revalidatietraject op middels videobellen. Is het langer geleden dat u ziek bent geweest en bent u verder in uw herstel, dan wordt de revalidatie voortgezet op de praktijk.  

Iedere cliënt ervaart andere klachten en een andere ernst van klachten. Daarom is voor iedereen een persoonlijk behandelplan nodig. Zorg op maat staat dan ook voorop in deze revalidatie.  

Fysiocenter Hapert heeft uitgebreide trainingsmogelijkheden, zodat er voor iedereen een passende revalidatie mogelijk is. Door de goede samenwerking met Sportcenter Hapert kunt u na uw herstel binnen het Sportcenter aan uw conditie blijven werken. 

Samenwerking andere disciplines 
Om u zo goed mogelijk te helpen in uw herstel, werken we samen met o.a. ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten en psychologen. 

Wat krijgt u vergoed?
Herstelzorg voor coronapatiënten wordt vergoed uit de hoofdverzekering. 
Maximaal 50 behandelingen fysiotherapie worden vergoed gedurende 6 maanden. Een verwijzing van de huisarts of specialist is nodig.

Het team van de Fysiocenters in Bladel, Hapert en Hoogeloon staat voor u klaar. Doordat al onze fysiotherapeuten een eigen specialisatie binnen het vak hebben en we intensief samenwerken, kunnen we onze cliënten optimaal begeleiden naar hun herstel.