Bladel: 0497 820216        Hapert/Hoogeloon: 0497 382065

Nieuws

oncologische revalidatie op locatie Hapert

Oncologische revalidatie wordt ook aangeboden op onze locatie in Hapert

In de komende periode gaan wij het aanbieden van oncologische revalidatie verder uitbreiden naar onze locatie in Hapert. Op locatie Bladel merken we dat er steeds meer vraag komt naar oncologie fysiotherapie. Door deze behandeling ook in Hapert aan te bieden kunnen we een grotere doelgroep deze specialistische zorg aanbieden. Collega Maud Claes volgt momenteel de Masteropleiding tot oncologie fysiotherapeute en zal dit samen met Maartje van den Ackervecken verder gaan uitbouwen in de regio.

Wat doet de oncologiefysiotherapeut? 
Steeds meer mensen overleven de diagnose kanker. Vaak geeft kanker, of de behandeling daarvan, klachten of restverschijnselen. Je kunt hierbij denken aan blijvende vermoeidheid, conditieverlies, krachtsverlies, stijve gewrichten, spanningsklachten, depressieve gevoelens, pijn en klachten van littekens.  
Daardoor kunnen zowel fysieke, mentale als sociale problemen ontstaan of bijvoorbeeld problemen met het hervatten van het werk. Oncologische revalidatie ondersteun bij het herstel hiervan. Uit onderzoek is gebleken dat specialistische fysiotherapie bijdraagt aan het verminderen van fysieke en mentale klachten bij mensen met kanker voor, tijdens of na de behandeling in het ziekenhuis.  
Wij bieden de gelegenheid om onder supervisie van een gespecialiseerd fysiotherapeut te revalideren tijdens en na de behandeling van kanker. Deze dienst wordt al langere tijd aangeboden op onze locatie in Bladel maar dit is uitgebreid naar locatie Hapert. Hierbij is het mogelijk om aan de hand van een intakegesprek, een aantal uitgevoerde fysieke testen middels een persoonlijk behandelplan te werken aan de voor de client relevante doelstellingen. Dit wordt zowel individueel aangeboden als in groepsverband.  

Bij Maud Claes en Maartje van den Ackervecken kunt u terecht met uw vragen over dit onderwerp.

Het team van de Fysiocenters in Bladel, Hapert en Hoogeloon staat voor u klaar. Doordat al onze fysiotherapeuten een eigen specialisatie binnen het vak hebben en we intensief samenwerken, kunnen we onze cliënten optimaal begeleiden naar hun herstel.