Bladel: 0497 820216        Hapert/Hoogeloon: 0497 382065

Totale heup- en knierevalidatie

Wanneer het kraakbeen in de knie of heup dermate versleten is kan er voor worden gekozen om een prothese te plaatsen in het gewricht. Vaak wordt hiervoor gekozen als fysiotherapie geen verlichting van de pijnklachten meer geeft en de kwaliteit van leven verminderd is . De operatie wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde orthopeed. Na deze operatie is het van belang om te gaan revalideren. Een dergelijke revalidatie is bedoeld om zo spoedig mogelijk, op verantwoorde wijze, weer op een acceptabel niveau terug te keren. Afhankelijk van de leeftijd en hulpvraag wordt een behandelplan opgesteld. 

Wanneer u geopereerd wordt doet u er verstandig aan om voor de operatie al een afspraak te plannen met een gespecialiseerde fysiotherapeut. Binnen onze praktijk is personeel specifiek geschoold om u zo snel en goed mogelijk terug op de been te helpen. 

De revalidatie bestaat uit een eerste consult aan huis. Dit gebeurt vaak al binnen een week na de operatie. Hierbij krijgt u uitleg over de revalidatie. Tevens wordt dan besproken wat u nog niet mag doen en juist wel moet doen. Later wordt de behandeling op de praktijk voortgezet. Omdat wij over een uitgebreide oefenzaal en de juiste kennis beschikken kunt u er vanuit gaan dat wij u de beste zorg bieden. Dit alles om u zo spoedig mogelijk te laten herstellen en weer kunt genieten van uw hobby's en eventuele werk. 

AFspraak maken TERUG

Het team van de Fysiocenters in Bladel, Hapert en Hoogeloon staat voor u klaar. Doordat al onze fysiotherapeuten een eigen specialisatie binnen het vak hebben en we intensief samenwerken, kunnen we onze cliënten optimaal begeleiden naar hun herstel.